Amasya yapısal çelik

Amasya Yapısal Çelik, mukavemeti ve diğer malzemelerden çok daha fazla ağırlık tutma kabiliyeti nedeniyle gökdelenler gibi devasa binaları dikmek için kullanılsa da, daha küçük ticari binalarda, evlerde, apartmanlarda ve birçok yerde kullanılabilir. Amasya Yapısal Çelik, projeye daha fazla sürdürülebilirlik sağlamak için zemin kirişi ile çatı kaplaması için kullanılabilir. Amasya Yapısal Çelik kullanmak, yalnızca daha fazla ağırlığa değil, aynı zamanda diğer seçeneklere göre daha fazla koruma sağlayan daha yüksek rüzgarlara dayanabilen daha güçlü bir yapı oluşturmaya yardımcı olabilir. 

Yapısal Çelikle çalışmayı seçmek, herhangi bir inşaat projesinde zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Zaman para demek olduğundan, iş için ayrılan bütçeden tasarruf edebileceğinizi göreceksiniz. Çelik önceden kesilmiş ve kullanıma hazır olarak gelir. Verimli bir sonuç elde etmek için iki kez ölçüp bir kez kesmeye gerek yoktur. Ayrıca oluşan bir hata da yeniden kesim yapmakla uğraşmak zorunda değilsiniz. Çelikle çalışmak, işçilerin bir projeyi tahmini bir süreden önce tamamlamasını sağlayarak daha hızlı olabilir. 

Amasya Yapısal Çelik ile tasarruf etmenin bir diğer yolu da geri dönüşümdür. Yapısal çeliğin geri dönüştürülmesi güzel bir kazanç getirirken, diğer malzemelerle çalışmak sadece bir masraftır. Yapısal çelik dışındaki seçeneklerin kullanılması için ilerleyen süreçte harcanabilecek ücretler maliyetli olabilir. Ahşabı seçerseniz, zamanla çürüme, termitler, hava hasarı ve hatta küflenme nedeniyle ahşabın yenilenmesi gerekebilir. Amasya Yapısal Çelik, projenizi daha uygun maliyetli hale getiren kalıcı bir çözümdür. Bir yapı çeliğinin uzun yıllar boyunca, başka malzemeler ile inşa edilecek yapılara göre para tasarrufu sağlayan bir seçim olduğu kanıtlanacaktır. 

Mimarlar veya mühendislerin yaratıcı bakış açısından, yapısal çelik onlara seçtikleri her şeyi yaratabilecekleri bir imkân sunuyor. Yapısal çeliğin sağladığı güvenlik, mimarların ve mühendislerin fikirlerine güvenmeye devam ederken yaratıcı olmalarını sağlar.

Mimarlar Neden Yapısal Çeliği Seçiyor?

Yeni bir bina inşa ederken, bir mimarın tamamen diğerlerine benzer bir bina oluşturmak ve yaratmak için yeni bir listesi vardır. Son zamanlarda, birkaç mimar ve müteahhit binalarını yapısal çelik çerçeve ile tasarlama kararı aldı. Yapısal çelik çerçevelemenin çeşitli faydaları vardır ve tasarımcıların neden düzenli olarak bu yapı türünü seçtiğini açıklamak için bazı faydaları özetledik.

Çelik ahşaptan daha hafiftir. 2×4‘lük bir ahşabı 2×4‘lük bir çelik parçayla karşılaştırdığımızda buna inanmayacağınızı biliyoruz, ancak çelik bir çerçeveyi çerçevelemek için gereken yapım yöntemi nedeniyle ahşap çerçeveden çok daha hafiftir. Çelik daha hafif olması nedeniyle maliyetler azalır. Montaj için daha az çalışan ve zaman gerekir, sevk edilecek ağırlık daha az olduğu için nakliye maliyetleri düşer ve Amasya Yapısal çelik ile çerçeveleme tasarımı genel malzeme maliyetlerini azaltmak çok daha basittir.

Mimarlar ayrıca inşaat süreci çok daha hızlı olduğu için Amasya Yapısal Çelik ile çalışmayı tercih ediyor. Üreticiden önceden tasarlanmış ve kuruluma hazır standart boyutları ve şekilleri vardır. Bu bir inşaat projesinin sadece birkaç hafta içinde monte edilebileceği anlamına gelir. 

Ayrıca, yapısal çelik ile inşa etmeyi seçmek çevre için iyidir. Yapısal Çelik, her yıl yaklaşık 80 ton çeliğin geri dönüştürülmesiyle en çok geri dönüştürülen malzemelerden biridir. Malzemenin çevre dostu olmasının yanı sıra, gerçek yapılar da daha yeşildir. Amasya Yapısal Çelik, hava geçirmez dikişler ve derzler ile birbirine uyar, bu da ek izolasyona daha az ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir. Çelik yapılar, sıcaklığı düzenlemede daha iyidir ve fazla ek malzeme gerektirmez. Çatı kaplama uygulamalarında kullanıldığında, çelik yapılar güneş panelleri için kullanıma hazırdır ve çelik çatılar, iç mekanlarda serin bir ortam sağlamak için dikkate değer bir iş çıkarır.  

Amasya Yapısal Çeliği Tercih Etmenin En Önemli 3 Nedeni Nedir?

Ekonomik: İnşaat sektörlerinin çoğunun bina maliyetinin finansman giderleri ile boğuştuğu günümüzde, yapısal çelik ekonomik bina maliyeti ve ilerideki çok düşük bakım maliyeti ile kurtarıcı konumundadır. Bazı araştırmalar, yangından korunma ve zemin kaplaması dahil olmak üzere yapısal çelik çerçevelemenin Türkiye’deki diğer yapı malzemelerinden genellikle %5 ila %7 daha ucuza mal olacağını göstermiştir.

Dayanıklılık: Yapısal Çeliğin seçilmesinin nedeni metalin dayanıklılığıdır. Bir Amasya Yapısal Çelik bina, örneğin depremler ve yağmur fırtınaları gibi geniş bir dış ağırlığa dayanabilir. Çelik diğer inşaat malzemeleri gibi bozulmaz. Evrimleşmiş çelikle çevrili bir yapı, 20 yıldan fazla bir süre devam edebilir. Çelik, önemli ölçüde uyarlanabilir ve gerektiğinde herhangi bir şekle kolayca değiştirilebilir.

Yenilikçi: Saral Çelik ile sonsuz yenilik mümkün. Bunun için modern mimarlar, uzun süre dayanan yenilikçi binalar inşa etmek için diğer yapı malzemeleri yerine yapısal çeliği seçiyorlar.

Bina İnşaatında Amasya Yapısal Çelik

Mühendisler bina inşaatı için hammadde seçerken genellikle dayanıklılık ve inşa edilebilirlik gibi faktörleri göz önünde bulundururlar. Mukavemeti, işlenebilirliği ve sünekliği ile yapısal çelik, ticari ve endüstriyel bina yapımında kullanılan en yaygın malzemelerden biridir.

Yüksek çekme noktaları ve güçlendirme alaşımlarının eklenmesi, Amasya Yapısal Çelik parçaların kırılmadan bir binanın stresine dayanacak kadar güçlü olmasını sağlar. Örneğin gökdelenler, malzemenin mukavemeti nedeniyle genellikle yapısal çelikten yapılır. Beton gibi diğer yaygın inşaat malzemeleriyle karşılaştırıldığında çelik, yüksek bina çerçeveleri inşa etmek için kullanılan güçlü ancak nispeten daha hafif bir malzemedir.

Yapısal çeliğin işlenebilirliği, inşaatçıların malzemeyi çeşitli şekillerde kaynaklamalarına veya cıvatalamalarına olanak tanır. Bina yapımında kullanılan çeliğin yaygın iki uygulaması, binalarda kullanılan çeliğin yaklaşık %25‘ini oluşturan yapısal kesitler ve binalarda kullanılan çeliğin yaklaşık %44‘ünü oluşturan donatı çubuklarıdır.

Depreme eğilimli alanlarda, süneklik yapı yapımında kullanılan malzemelerde önemli bir yapısal çelik özelliğidir. Yüksek süneklik, yapısal çelik çerçevelerin bir depremden kaynaklanan stres altında esnemesine ve hareket etmesine izin vererek, binayı yıkıcı yapısal hasara maruz kalmaya daha az eğilimli hale getirir.

Charpy Testi Nedir ve Neden Önemlidir?

Charpy darbe testi, metaller, seramikler ve polimerler gibi belirli bir malzeme tarafından absorbe edilebilecek enerji miktarını hesaplar ve bozulmasını derecelendirmek için kullanılır. Bir malzemenin göreceli tokluğunu ve kalitesini gösteren yaygın bir değerlendirme testidir. Charpy darbe testi, ekonomik bir kalite kontrol yöntemi olarak kullanılmaya devam ediyor ve bir malzemenin belirli bir proje için uygun olup olmadığını belirlemeye yardımcı oluyor.

Bu test, bir sarkaç koluna bir çekiçle çentikli bir numune örneğinin vurulmasından oluşur. Çekiç çentiğin karşısına vururken numune her iki uçta güvenli bir şekilde tutulur. Sarkaç kolunun hareketindeki azalmanın ölçülmesi, emilen enerjiyi gösterir. Bir malzemenin tokluğunun, düşük sıcaklık koşulları altındaki darbeye ve çentikler ve çatlaklar gibi ek stres yoğunlaştırıcılara bağlı olarak değişebileceğini belirtmek önemlidir.

Avantajlı Bir Yapı Malzemesi

Yapısal Çelik binalar, belirli inşa edilebilirlik hususlarını gerektirir. Malzemeler dayanıklı mı? Sürdürülebilir mi? Aşırı hava koşullarının neden olduğu darbe altındaki malzemeye ne olacak? Yapı malzemesi ne kadar uygun maliyetli ve kullanımı kolay? Yapısal çelik, tüm bu kullanım değerlendirmelerini karşılar.

Yüksek Mukavemet-Ağırlık Oranı

Bir mukavemet-ağırlık oranı, malzemenin ağırlığı için ne kadar yararlı olduğunu gösterdiğinden, inşaat için kullanım değerlendirmeleri, yüksek mukavemet-ağırlık oranına öncelik verme eğilimindedir. Amasya Yapısal Çelik sadece güçlü değil, aynı zamanda nispeten hafiftir. Yüksek mukavemet/düşük ağırlık oranı ile bilinir, diğer metallere göre kullanımı daha kolay ve ucuzdur.

İyi İşlenebilirlik

Amasya Yapısal Çeliğin bir başka avantajı da iyi işlenebilirliktir. Serbest bir işleme malzemesi, kesmek için minimum güç gerektirir, hızlı bir şekilde kesilebilir, kolayca iyi bir finisaj elde edilebilir ve takımları aşındırmaz. Ekonomik kaygılar karşısında proje kolaylığı sağlar. Alet hasarı ve onarımı için minimum riskle zamandan tasarruf sağlar.

Süneklik

Bina inşaatı için özellikle ilgili bir husus sünekliktir. Süneklik, bir malzemenin kırılmadan çizilme veya deforme olma yeteneğini tanımlar. Deprem mühendisliğinde süneklik, bir binanın yer sarsıntısının neden olduğu yer değiştirmelere ne kadar iyi dayandığını belirlemek için kullanılan terimdir. Dolayısıyla, bir binanın depreme hazır olmasını istiyorsanız, hasarın başlangıcından (kırılma) önce büyük deformasyonları tolere etmesini sağlayacak derecede esnekliğe sahip, düzgün şekilde detaylandırılmış bir çelik çerçeveye sahip bir malzeme istiyorsunuz. Yapısal çelik kalitelerini göz önünde bulundurduğumuzda, karbondaki artışın mukavemeti artıracağını ancak sünekliği azaltacağını unutmayın.

%100 Geri Dönüştürülebilir

Yapısal Çeliğin dünyadaki en çok geri dönüştürülen malzeme olduğunu biliyor muydunuz? Bu, çeliğin bir başka belirgin avantajıdır. Çelik sürekli olarak geri dönüştürülebilir, yani kaliteden ödün vermeden süresiz olarak geri dönüştürülebilir.

Uygun Maliyetli

Amasya Yapısal Çelik, diğer yapı malzemelerine göre daha düşük başlangıç ​​maliyetleri ve daha az riske sahip olarak bir projeye daha fazla değer katar. Kullanım kolaylığı, çok yönlülüğü ve dayanıklılık/ağırlık oranının tümü, toplam inşaat maliyeti üzerinde büyük bir etkiye sahip olan daha düşük maliyetler anlamına gelir.

Yapısal Çelik binalarda yapısal çeliğin dökümü nedir?

Binaların yaklaşık %25‘i yapısal çeliklerden oluşmaktadır. Bu, çelik çerçeveler, kirişler, kolonlar, çubuklar ve plakalar şeklini alabilir. 

Amasya Yapısal Çelik İmalatı Nedir?

Amasya Yapısal Çelik üreticileri, çeliğin konfigürasyonlarını nasıl kullanacaklarına bağlı olarak değiştirirler. Yapısal çelik işleri, kirişler, kanallar, açılar, plakalar ve içi boş çelik borular gibi çeşitli ürünler oluşturmak için yapısal çeliğin kesme, bükme ve montaj yoluyla yeniden şekillendirilmesini içerir.

Yapısal çelik işleri sırasında, diğer ürünlerin yanı sıra binaların, endüstriyel ekipman parçalarının, aletlerin oluşturulmasında kullanılacak çeşitli şekil ve boyutları oluşturmak için birkaç çelik parçası birleştirilir.  

  • Yapı çeliğinin gereksinimlere göre tasarlanması.
  • Tasarıma bağlı olarak yapısal çelik oluşturmak ve kesmek için çeliği testere, lazer, çentik ve zımba gibi özel aletlerle kesmek.
  • Çeliği ideal şekline döndürmek veya yeniden şekillendirmek
  • Paslanmaya karşı koruma olarak yapısal çelik ürüne bir kaplama uygulanır.  
  • Yapısal çelik imalatçısı, ürünleri yapısal tasarıma göre monte edecek olan müşteriye teslim eder.

Çoğu ülkede hükümet, standart çelik şekillerini, yapıldıkları malzemeleri ve çeliğin ne kadar güçlü ve dayanıklı olacağını belirleyen özellikleri düzenler. Bu tür metaller için depolama uygulamaları da çoğu eyalet tarafından kontrol edilmektedir.

Amasya Yapısal Çelik Çeşitleri Nelerdir?

Çelik kirişler ve kolonlar, çelik dikmeler ve alüminyum çerçeveler binaların, köprülerin ve diğer yapıların iskelet çerçevesindeki kritik bileşenlerdir. Aşağıda inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan çeşitli yapısal çelik türleri bulunmaktadır: 

  • Açılı Kesitler: Bu dik açılı yapısal çelik ürünler ‘L şeklinde’dir ve eşit veya eşit olmayan uzunluklarda olabilir. Çok çeşitli boyutlarda mevcut olduklarından, genellikle endüstriyel ve ticari inşaat, nakliye ve madencilik gibi çeşitli endüstrilerde kullanılırlar.  
  • Boru Şeklindeki İçi Boş Kesitler: Bu içi boş boru şeklindeki kesitler, yüksek burulma direncine sahiptir ve bu da onları çok eksenli yükleme işlemlerinde kullanım için mükemmel kılar.
  • Düz Bölümler: Genellikle plakalar olarak adlandırılırlar ve bu nedenle, mukavemeti güçlendirmek için başka bir bölüme eklenebilirler.
  • Paralel Flanş Kanalları: Dik açılı köşeleri olan ve ‘U’ harfine benzeyen bu kanallı kirişler çeşitli boyutlarda gelir. Paralel flanş kanalları yüksek bir mukavemet-ağırlık oranına sahiptir.
  • Dikdörtgen İçi Boş Bölümler: Dikdörtgen içi boş bölümler dairesel içi boş bölümlere benzer, tek fark her ürünün şeklidir. Tipik olarak birçok mekanik ve inşaat çeliği uygulamasında kullanılırlar.
  • Kare İçi Boş Bölümler: Şekilleri diğer şekil türleriyle kaynaşmayı zorlaştırdığından, kare içi boş bölümler yalnızca bir yapının sütunlarında veya direklerinde kullanılır.
  • Konik Flanş Kirişler: Bu yapısal çelik ürünler, ‘I’ harfi gibi şekillendirilir ve tipik olarak kirişler için enine kesit olarak kullanılır. Bu metaller yüksek bir direnç oranına sahiptir ancak burulma veya bükülmeye karşı yüksek direnç göstermezler.
  • Üniversal Kirişler: Dik olarak yerleştirildiğinde ‘I’ harfine benzerler, ancak yanlarına yerleştirildiğinde ‘H’ harfine benzerler, Üniversal kirişler yapısal çelikten yapılır ve inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılır.
  • Evrensel Kolonlar: Evrensel kirişlere benziyorlar, ancak yük taşıma yetenekleri nedeniyle esas olarak kolonları oluşturmak için kullanılıyorlar.

Amasya Yapısal Çelik Hangi Sektörlerde Kullanılmaktadır?

  • Havacılık, Uçaklar, yapısal çelik bileşenleri olmadan tamamlanmış sayılmaz.
  • Otomotiv, araç üreticileri de çeliği önemli bir malzeme olarak görüyor.
  • İnşaat, yapısal çelik için en yüksek talep inşaat sektöründen geliyor. Sektörde çelik kirişler, çelik levhalar, kirişler, kesitler ve kolonlar yoğun olarak kullanılmaktadır.
  • Enerji Endüstrisi, iletim kuleleri, türbinler, boru hatları, sondaj kuleleri, sondaj boruları, kasa ve ayrıca petrol rafinerilerindeki çelik borular ve borular için yapısal çelik işlerinden yararlanır.
  • İmalat, yapısal çeliğin imalat sektöründe, diğerlerinin yanı sıra çelik merdivenler, endüstriyel merdivenler, asma katlar, çelik trabzanların oluşturulmasında birçok uygulaması vardır.
  • Madencilik, yapısal çelik işleri, madencilik sektöründe, özellikle cevher ve diğer minerallerin çıkarılması ve işlenmesinde yaygın olarak Kullanılmaktadır. Madencilik sektöründe kullanılan bağlantı elemanları, borular, kirişler, bileme bilyeleri, raylar ve çubuklar çeşitli çelik ürünleri oluşturmaktadır.
  • Gemi inşaatı, yatlar, tekneler ve gemiler, yüksek kaliteli bir ürün oluşturmak için tüm montaj hatlarında yapısal çelik gerektirir.
Amasya Yapısal Çelik Uygulamaları

Amasya Yapısal çelik kelimesini duyduğunuzda aklınıza ne geliyor? Yapısal çelik sadece inşaat sektöründe kullanılmaz. Yapısal Çelik, mimarlar, tasarımcılar, mühendisler, müteahhitler ve imalatçılar tarafından en çok tercih edilen metaldir. Özellikleri nedeniyle özellikle son derece dayanıklı, korozyona dayanıklı, çekme ve nispeten düşük fiyat çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

İnşaat

Amasya Yapısal Çelik, inşaat endüstrisinde çeşitli uygulamalara sahiptir. Genellikle endüstriyel mekanların tasarımında ve yapımında kullanılır. Amasya Yapısal çelik, binalar, depolar, köprüler, fabrikalar vb. gibi muazzam yapıların inşasında kullanılmasını mükemmel kılan yüksek bir dayanım/ağırlık oranına sahiptir. Çelik çerçeveler, kirişler, kolonlar, çubuklar, levhalar ve diğerleri inşaat sektöründe kullanılan yapısal çelik imalatçıları tarafından yaratılmıştır. Her yıl yapı çeliklerinin yaklaşık %25’i binaların yapımında kullanılmaktadır.

Madencilik

Madencilik endüstrisinde birçok Amasya Yapısal Çelik uygulaması vardır. Madencilik altyapısındaki bileşenlerin çoğu, yapısal çelik kullanılarak güçlendirilmiştir. Tüm atölyeler, ofisler, maden elekleri, akışkan yataklı kazanlar, binalar gibi madenlerin yapısal parçaları yapısal çelikten yapılmıştır. Yapısal çeliğin pürüzsüz yüzeyi nedeniyle temizlenmesi kolaydır. 

Otomotiv

Amasya Yapısal Çelik, kamyonlar, şanzımanlar, trenler, raylar ve gemiler, çapa zincirleri, uçak alt takımları ve jet motoru bileşenleri üretmek için kullanılır. Bu araçların çoğu önemli miktarda yapısal çelik içerir. Yapısal çelikler, esneklikleri, korozyon direnci, çekme mukavemeti, sünekliği, dövülebilirliği ve satın alınabilirliği nedeniyle kullanılır.

Deniz

Çoğu deniz aracı, Amasya Yapısal Çelik kullanılarak yapılır; Denizaltılar, tekneler, süper tankerler, merdivenler, çelik döşeme ve ızgaralar ve fabrikasyon çelik bölümler bunlara örnektir. Yapısal çelik, dış basınçlara dayanabilir, kolayca şekillendirilebilir. Bu özellikler, yapı çeliklerini denizcilik sektörü için amaca uygun hale getirir.

Enerji

Enerji endüstrisinde birçok yapısal çelik uygulaması vardır. İletim kuleleri, boru hatları, rüzgar türbinleri, elektromıknatıslar, trafo çekirdekleri, petrol ve gaz kuyuları gibi yenilenebilir ve yenilenemeyen enerji kaynaklarında birçok endüstriyel binada kullanılmaktadır.

Çelik İmalatçısını Nasıl Seçersiniz?

Böyle önemli bir konuda karar vermek sıkıntılı olabilir. İmalatçı da yanlış bir karar maliyetli olabilir. Aşağıda verilen tavsiyemiz, imalatçınızı seçerken işinize yarayabilir.

Ne aradığınızı bilin.

Firmalarla görüşmeden önce önceliklerinizi ve imalatçınızdan beklentilerinizi belirleyin.

Acele etmeyin.

İmalatçının seçimine acele etmek, onları değerlendirmekten daha fazla zamanınızı alabilir. Gerekirse birden fazla şirketi test edin ve sizin için en iyisini seçin.

Kurum geçmişini talep edin.

İyi bir geçmişe sahip bir şirketin sizi hayal kırıklığına uğratma olasılığı daha düşüktür, en iyisi bunu akılda tutmaktır.

Profesyonelleri işe dahil edin.

Satın alma sürecinde birçok görünmez maliyet vardır. Tedarik projeleriniz için deneyimli profesyonelleri veya şirketleri işe dahil etmek, harcamalarınızı önemli ölçüde azaltabilir. Bu konu ile ilgili her şeyi Saral Çeliğin çeşitli yapısal çelik projelerinde deneyimli ekibine sormaktan çekinmeyin.

Saral Çelik, çelik konstrüksiyon köprü, fabrika, hangar ve ağır çelik yapılar gibi Yapısal Çelik projelerinde oldukça deneyimlidir.

Yapısal Çelikte Bağlantılar Neden Bu Kadar Önemlidir?

Çoğu yapısal çelik arızası, bir kirişin bir kolona bağlandığı, bir kirişin bir kirişe bağlandığı, bir asma çubuğunun bir kirişe bağlandığı bağlantılarda meydana gelir. Yapı Mühendisi, çelik elemanların tasarımını tasarlamalı ve bağlantılar için yönergeler vermelidir. 

Tarihsel olarak, Çelik İmalatçıları bağlantı kurmak için birçok farklı yol geliştirmiştir. Bir imalatçının kendi dükkanında ekonomik olarak yaptığı şey, bir rakibin imalat dükkanında bunu yapmak için oldukça pahalı bir yol olabilir. Böylece uygulama, yapı mühendisinin üyeleri boyutlandıracağı, ancak yapısal çelik imalatçılarının, yapı mühendisinin daha sonra gözden geçirmesi ve onaylaması gereken bağlantıları tasarlayacağı şekilde gelişmektedir. Bunun hataya açık karmaşık bir sistem gibi göründüğünü düşünüyorsanız, haklısınız.

Amasya Yapısal Çelik inşaatında genel olarak sahip olduğumuz sistem budur. Bu nedenle İnşaat Şefi, çelik bağlantılar hakkında bir şeyler bilmeli ve doğru bir şekilde kurulup kurulmadığı konusunda bir fikre sahip olmalıdır. Temel yapısal tasarımda biraz arka plan bilgisi yardımcı olur, ancak anlaşılması gereken asıl şey, sabit bağlantılara karşı pin bağlantıları kavramıdır.

Kiriş ağı boyunca klips açıları olan bir kolona civatalanmış bir kiriş, muhtemelen bir pim bağlantısı oluşturur. Bu, kirişin yukarı veya aşağı, içeri veya dışarı hareket edememesi gerektiği, ancak biraz dönebileceği anlamına gelir. Dört ankraj cıvatası ile beton bir iskeleye cıvatalı bir çelik kolon da tipik olarak bir pim bağlantısı oluşturur. Yine çelik kolon yukarı, aşağı veya yana doğru gitmeyecek, ancak biraz dönebilir.

Sabit bağlantı, bu dönme yeteneğini durdurmalıdır. Bu nedenle, bir kirişin bir kolona sabit bir bağlantısı olması için, klips açıları ile birlikte, kirişin kolona kaynaklanan üst ve alt flanşlarında bir plaka olabilir. Tüm bu kaynakla, kiriş artık dönemez. Bir çelik kolon, bir beton iskeleye dört fit derinliğe gömülürse, betondan çıktığı noktada da dönmüyor olacaktır. Yani bunlar, sabit (veya moment dirençli) bağlantılar oluşturmanın birkaç yoludur.

İnşaat Şefi, herhangi bir sabit (veya moment dirençli) bağlantının gerekli olup olmadığının farkında olmalı ve bunların nasıl yapılması gerektiğini anlamalıdır. Sadece soruları sormak başarılı bir projenin olasılığını artırır.

Amasya Yapısal Çelik

Amasya Yapısal Çelik